Mitică Popescu (1936-2023)

In Memoriam Mitica Popescu

Actorul român de film, teatru, radio și televiziune Mitică Popescu a încetat din viață marți, 3 ianuarie, la vârsta de 86 de ani. El se afla internat în spital în urma unor probleme cardiace severe și a unor comorbidități.

Jucând în egală măsură roluri dramatice și de comedie, Mitică Popescu s-a impus ca un actor de talent, versatil și spontan.
A apărut pe genericul unor filme ca Tănase Scatiu, Mere Roșii, De ce trag clopotele, Mitică?, Fapt divers, Moromeții și a jucat în piese de teatru celebre, printre care Galileo Galilei, de Bertold Brecht, Rața sălbatică, de Henrik Ibsen, Să îmbrăcăm pe cei goi, de Luigi Pirandello, Nu sunt Turnul Eiffel, de Ecaterina Oproiu, Maestrul și Margareta, de Mihail Bulgakov, Niște țărani, de Dinu Săraru, Mătrăguna, de Niccolo Machiavelli sau Cum vă place, de William Shakespeare.
Actorul a susținut emisiunea difuzată de canalul TVR 2 „D’ale lu’ Mitică”.
Mitică Popescu a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler și a primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER din 2009.

Un gând pios și aducere aminte din partea cinefililor români, în memoria cărora ocupă un loc aparte.

R.I.P.

In Memoriam Mitica Popescu