DESPRE BLOG

blogdefilm.ro este un demers inițiat din pasiune pentru cinematograf și din satisfacția enormă cu care rămâi după vizionarea unui film bine făcut. Plăcerea minutelor petrecute în fața ecranului se prelungește prin analiză, prin scris, cu etalarea sentimentelor născute din film.

Aici nu sunt publicate întotdeauna recenzii ale filmelor recente pentru că nu urmărim în mod special promovarea ultimelor producții lansate. Cinematograful înseamnă mult mai mult decât latura sa comercială de care încercăm să facem abstracție în scrierile noastre. Publicăm recenzii pe care autorii le redactează ori de câte ori consideră, în baza criteriilor individuale subiective, că un anumit titlu este valoros sau că are o relevanță sau farmec aparte. Selecția filmelor abordate aici este la libera alegere, fără a prefera sau ignora vreun gen, țară, epocă, regizor sau actor.

Scriem ce simțim despre filmul vizionat recent: mai nou sau mai vechi, aclamat sau criticat. Românesc, american, francez ori suedez. Noir sau SF. Dramă sau comedie. Coppola sau Caranfil. Godard sau Gulea. Bogart sau Boguță. Hepburn. Oricare dintre ele.

AUTORI