Ray Liotta (1954-2022)

In Memoriam Ray Liotta (1954-2022)

Actorul american Ray Liotta (pe numele său real Raymond Allen Liotta) a murit în somn, la vârsta de 67 de ani, în Republica Dominicană, unde se afla pentru filmările la pelicula Dangerous Waters.

Ray Liotta s-a născut la data de 18 decembrie 1954 în Newark, New Jersey. Deși abandonat la naştere de părinţii săi naturali, a fost adoptat la vârsta de șase luni de Mary și Alfred Liotta. A urmat cursurile Universității din Miami, unde a studiat actoria. Primele sale roluri au fost interpretate la Jerry Herman Ring Theatre (teatrul studențesc al Universității).

Primul rol semnificativ pe marele ecran îl primește în anul 1996 în filmul Something Wild, interpretare pentru care actorul este nominalizat pentru Globul de Aur. Cariera ulterioară a lui Liotta este impresionantă, cele mai importante roluri ale sale fiind cele în care a interpretat personaje reale.
Mai întâi, în 1989, actorul joacă rolul fantomei jucătorului de baseball „Shoeless” Joe Jackson în filmul de fantezie Field of Dreams.
Urmează rolul din Goodfellas (1990), excelentul film al lui Martin Scorsese, un succes de casă veritabil care a primit elogiile criticii. Liotta face cel mai bun rol al carierei sale, intrând in pielea mafiotului Henry Hill.
În anul 1998, Liotta îl întruchipează pe legendarul Frank Sinatra în filmul de televiziune The Rat Pack.

Filmografia sa a fost completată în perioada recentă cu rolurile din Killing Them Softly (2012), The Place Beyond the Pines (2012), Marriage Story (2019) și The Many Saints of Newark (2021).

 R.I.P.

Ray Liotta