Tom Sizemore (1961-2023)

In Memoriam Tom Sizemore

Născut în Detroit, Michigan în anul 1961, Tom Sizemore a debutat în cinema cu un rol restrâns oferit de Oliver Stone în filmul său din 1989 Born on the Fourth of July. Aproape imediat i s-au oferit roluri în filme în care a avut șansa să lucreze cu actori și regizori importanți. Până în 1991, Sizemore fusese coleg de platou cu Robert De Niro în Guilty by Suspicion, cu Willem Dafoe în Flight of the Intruder sau cu Mickey Rourke și Don Johnson în Harley Davidson and the Marlboro Man.

Cu beneficiul enorm al prezenței sale memorabile pe marele ecran, Sizemore s-a consacrat ca un actor de rol secundar esențial în susținerea unor filme excelente. Regizori importanți au ales să îl distribuie în peliculele lor. Mai întâi, Tony Scott în True Romance sau Enemy of the State, Oliver Stone în Natural Born Killers, Steven Spielberg în Saving Private Ryan, Ridley Scott în Blackhawk Down, Martin Scorsese în Bringing Out the Dead ori Michael Mann în Heat, unde a apărut din nou alături de Robert de Niro.

În rol principal, Sizemore a jucat în horror-ul The Relic unde a interpretat personajul John Gotti în biopicul Witness to the Mob.

Viața sa personală tumultuoasă l-a determinat pe Sizemore să scrie și să publice în 2013 cartea sa autobiografică „By Some Miracle I Made It Out of There”.

Tom Sizemore ne-a părăsit la doar 61 de ani, după ce a suferit un atac cerebral.

R.I.P.

In Memoriam Tom Sizemore