Chadwick Boseman (1976-2020)

In Memoriam Chadwick Boseman (1976-2020)

Chadwick Boseman s-a născut la data de 29 noiembrie 1976 în Anderson, Carolina de Sud. După ce a studiat la Universitatea Howard, Denzel Washington, cel care avea să îi devină bun prieten, a crezut în potențialul tânărului Boseman și i-a oferit acestuia o bursă la cursurile de actorie de la Oxford.
Ajuns la Hollywood, Boseman devine celebru în rolul supereroului Black Panther / T’Challa în producțiile Marvel dintre anii 2016-2019: Captain America: Civil War (2016), Black Panther (2018), Avengers: Infinity War și Avengers: Endgame (2019).
Seria capătă milioane de fani în întreaga lume, iar Black Panther, în mod special, devine o producție care a arătat lumii întregi că un film poate avea succes de casă și critică favorabilă chiar dacă protagonistul supererou este african, majoritatea distribuției este formată din actori de culoare (Lupita Nyong’o, Michael B. Jordan, Danai Gurira, Daniel Kaluuya sau Letitia Wright ) și însuși regizorul/scenarist Ryan Coogler este un artist de culoare.
După moartea sa prematură, Studiourile Marvel au anunțat public că rolul lui Boseman, Black Panther/T’Challa, nu va fi interpretat de un alt actor nici măcar în eventualitatea turnării de sequel-uri.

Diagnosticat cu o formă de cancer în anul 2016, Boseman nu a făcut publică starea sănătății sale și a continuat să lucreze până când, la doar 43 de ani, a pierdut lupta cu boala.
Ultimul său film, Ma Rainey’s Black Bottom, a avut premiera după moartea lui Boseman. Cu toate acestea, critica de film i-a adus elogii actorului dispărut care a primit post-mortem atât un Glob de Aur cât și o nominalizare la Oscar pentru rol principal.

R.I.P.

Image