Christopher Plummer (1929-2021)

In Memoriam Christopher Plummer

Actorul canadian Christopher Plummer a avut o carieră în film, teatru și televizune care a depășit 70 de ani, încununată de un premiu Oscar, două Tony Awards și două premii Emmy.
Plummer va rămâne mereu în memoria publicului cinefil pentru rolul căpitanului von Trapp din filmul The Sound of Music (1965).

Abia în anul 2010, pentru rolul lui Tolstoi din The Last Station, Plummer primește prima sa nominalizare la Oscar. Deși pierde statueta în acel an, o câștigă doi ani mai târziu, la 82 de ani, pentru rolul din Beginners și devine cel mai vârstnic actor câștigător de Oscar, până în 2021 când Anthony Hopkins este recompensat cu același premiu la 83 de ani pentru rolul din The Father (2020) și devine noul deținător al recordului.
Un record pe care Plummer îl deține și astăzi este acela al celui mai vârstnic nominalizat la premiul Oscar: la 88 de ani, el a primit nominalizarea pentru rolul secundar din filmul All the Money in the World (2017).

Publicul mai tânăr și-l amintește pentru rolurile din filmele recente: psihiatrul din A Beautiful Mind (2001), Kaiser-ul Wilhelm al II-lea din The Exception (2016) sau scriitorul din Knives Out (2019).

Din nefericire, Christopher Plummer ne-a părăsit la vârsta de 91 de ani.

In Memoriam Christopher Plummer