A treia ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”

ARTA E LIBERĂ LA MARE! 8 zile și peste 50 de evenimente culturale cu intrare gratuită.

Festivalul de Teatru și Film Șerban Ionescu

Între 22 și 29 iulie 2023, la 2 Mai se desfășoară a treia ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”. De la concerte și proiecții de film în aer liber și până la spectacole de teatru, expoziții, dialoguri cu artiști și show-uri de stand-up și improvizație, programul din 2023 cuprinde peste 50 de evenimente culturale cu intrare gratuită. Organizatorii anunță o ediție la fel. aproape la fel. altfel. 
Iubitorii de artă de toate vârstele sunt așteptați, între 22 și 29 iulie, la 2 Mai, să se bucure de un program divers și bogat de 8 zile de festival la malul mării, care poate fi accesat aici

Ediția din 2023 a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu” cuprinde 5 secțiuni (teatrufilmexpo, concertforum) și peste 50 de evenimente culturale cu intrare liberă, concentrate în jurul unei teme, deopotrivă, generoase și provocatoare – la fel. aproape la fel. altfel. 

40 de ani în 4 filme 

Odată cu împlinirea a 40 de ani de la premiera filmului Imposibila iubire (1983), care îl are ca protagonist pe Șerban Ionescu, publicul este invitat la o incursiune prin cinematografia românească pentru a descoperi filme emblematice ale deceniilor trecute. 

40 de ani în 4 filme este o categorie specială din cadrul secțiunii FILM și cuprinde proiectarea lungmetrajelor: IMPOSIBILA IUBIRE (r. Constantin Vaeni, 1983), È PERICOLOSO SPORGERSI (r. Nae Caranfil, 1993), NIKI ARDELEAN, COLONEL ÎN REZERVĂ (r. Lucian Pintilie, 2003) și POZIȚIA COPILULUI (r. Călin Peter Netzer, 2013). 

Competiția oficială de teatru și film 

După un open call întins pe mai bine de 3 luni, în 2023, în secțiunea competițională de teatru și film dedicată tinerilor creatori se regăsesc 5 spectacole și 10 scurtmetraje, care urmează a fi jurizate de Maria Popistașu (actriță), Mimi Brănescu (actor, scenarist și dramaturg), Velica Panduru (scenografă), Vlad Cristache (regizor și director al Teatrului Excelsior București). 

Arta în dialog la malul mării

Publicul va avea șansa să-i cunoască îndeaproape pe cei peste 100 de artiști prezenți la festival prin participarea la evenimentele secțiunii FORUM, dedicate întâlnirilor cu tinerii creatori de teatru și film, cu juriul ediției, dar și cu invitați speciali precum Erwin Șimșensohn, regizor și directorul Teatrului de Stat Constanța, și dramaturgul Peca Ștefan, care va susține o  lectură antiperformativă și interactivă a celei mai recente creații ale sale: : nouameapiesă?, concepută inițial în mediul online, în timpul pandemiei. 

Spotul de promovare al ediției 2023 poate fi urmărit aici: https://youtu.be/mLXK4CiofpU

Programul integral poate fi consultat la www.festivalulserbanionescu.ro și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/festivalulserbanionescu.