Easter Parade (Charles Walters, 1948)

Singura ocazie pe care a oferit-o Hollywood-ul de a-i vedea împreună pe marele ecran pe Judy Garland și Fred Astaire.

recenzie de film Easter Parade, Charles Walters

Scenariul lui Easter Parade nu este mai mult decât o poveste de dragoste destul de convențională. Practic, acesta a fost scris doar ca un pretext pentru a include un catalog de 17 melodii semnate de Irving Berlin, cel mai în vogă compozitor al anilor ’40. Recompensa a fost un Oscar câștigat la categoria Cea mai bună Muzică.

Când un dansator (Fred Astaire) este părăsit de partenera sa de scenă și de viață (Ann Miller), el decide să ia sub aripa sa protectoare pe o tânără cântăreață (Judy Garland), în încercarea de a-și confirma propria valoare. Povestea filmului se desfășoară în perioada dintre Paștele anului 1911 și cel al anului 1912.

Easter Parade este singura ocazie pe care a oferit-o Hollywood-ul de a-i vedea împreună pe marele ecran pe Judy Garland și Fred Astaire. Alături de Ann Miller, protagoniștii oferă un spectacol unic de dans, coregrafie și muzică, într-unul dintre cele mai importante musical-uri produse de MGM. Fred Astaire, deși oficial retras din activitate la data filmărilor, ne arată o formă maximă și motivele exacte pentru care este considerat un actor/dansator nepereche.

Easter Parade, filmat în Tehnicolor, conduce spectatorul prin secvențe extrem de creative care emană o energie debordantă, vervă și efervescență până la finalul grandios reprezentat de o paradă de Paște… Nu este cel mai bun musical făcut vreodată, dar și-a probat valoarea în decursul celor 70 de ani în care a continuat să fie unanim apreciat.

Regie: Charles Walters

Scenariu: Sidney Sheldon, Frances Goodrich, Albert Hackett

Actori: Judy Garland, Fred Astaire, Ann Miller, Peter Lawford