DESPRE BLOG

blogdefilm.ro este un demers inițiat din pasiune pentru cinematograf și din satisfacția enormă cu care rămânem după vizionarea unui film bine făcut. Plăcerea minutelor petrecute în fața ecranului se prelungește prin analiză, prin scris, cu etalarea sentimentelor născute din film.

Aici nu sunt publicate întotdeauna recenzii ale filmelor recente pentru că nu urmărim în mod special promovarea ultimelor producții lansate. Cinematograful înseamnă mult mai mult decât latura sa comercială de care încercăm să facem abstracție în scrierile noastre. Publicăm recenzii pe care autorii le scriu ori de câte ori consideră, în baza criteriilor individuale subiective, că un anumit titlu este valoros sau că are o relevanță sau farmec aparte. Selecția filmelor abordate aici este la libera alegere, fără a prefera sau ignora vreun gen, mișcare, țară, regizor sau actor.

Scriem ce simțim despre filmul vizionat recent: mai nou sau mai vechi, aclamat sau criticat. Românesc, american, francez sau rusesc. Noir sau SF. Dramă sau comedie. Cuarón sau Caranfil. Bogart sau Boguță. Hepburn. Oricare dintre ele. 30's sau 90's.

AUTORI

 

Mi-ar plăcea ca pasiunea mea de a scrie și de a citi despre film să fie împărtășită de cât mai mulți dintre iubitorii de cinema. În acest fel, publicul larg ar putea să reconsidere cinematografia ca fiind o artă, în loc să o prețuiască ca pe o simplă industrie.

Ovidiu Pop

autor cronica film

Am ajuns la concluzia că în spatele cadrului, în concordanță cu fiecare mișcare a camerei, se află o amprentă unică a arhitectului din culise, un labirint de mesaje subversive a cărui ieșire necesită descoperire, pentru a putea fi savurat din plin. 

Bianca Ghelbere

Aş simţi o reală împlinire dacă voi reuşi să vă fac să vă opriţi în acest loc pentru a descoperi filme pe care poate le-aţi ocolit, pentru a afla puncte de vedere la care poate nu v-aţi gândit, sau pentru a începe o călătorie minunată într-o lume în care toţi avem nevoie să evadăm.

Mihai Gîndu

autor cronica cinema

După fiecare vizionare, mă întorc mai bogată cu o experiență. Și pentru că vreau să păstrez esențialul, scriu despre ceea ce am văzut. Mi-e teamă că peste ani voi uita pe unde am trecut, așa că salvez impresii pe hârtie. Sunt îndrăgostită de metafore și filmul oferă destul material pentru filosoful din mine.

Ana Lupescu

autor recenzii filme

Mă atrag orice manifestare culturală, orice demers artistic care contribuie, prin esenţa lor, la o direcţionare către anumite sfere de interes în acest sens, în vremuri marcate tot mai mult de tehnologizare, politizare sau afaceri.

Ruxandra C.

CONTACT

 
articol

Acesta este locul pentru sugestii, întrebări, proiecte, colaborări sau campanii! 

Scrie aici orice idee ai și vom intra în contact! Mulțumim!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest

Trimis cu succes!